Sreda 23.03.2016.
14:37
Vestionline

Vojne sile, Ukrajina i Hrvatska, rešiće problem raspalih "migova"

wikimedia.org/Lipnopower
Možda i ne lete, ali bar su lepi ovako šareni: Hrvatski MiG-21

Hrvatski mediji objavili su, naime, da Vojna policija sprovodi veliku istragu o remontu hrvatskih borbenih aviona MiG-21 u Ukrajini zbog utvrđenih nepravilnosti, kao i da postoji sumnja u korupciju.

Uskok je u utorak potvrdio da u saradnji s Vojnom policijom i Kancelarijom policije za borbu protiv korucpije i organizovanog kriminala sprovodi izvode, odnosno kriminalističko, istraživanje remonta i nabavke borbenih letilica tipa MiG-21.

- Sve nepravilnosti ćemo proveriti, ali ko će da odgovara za nanesenu štetu ugledu Ukrajine i fabrici koja je najbolja u remontu "migova"? Aerostar počne da govori protiv ukrajinske fabrike, u redu, mi ćemo to proveriti, pobili smo ih i pre dve godine, ali ko će da namiri štetu našem ugledu - zapitao je Levčenko za regionalnu TV N1.

On je rekao i da je Ukrajina spremna da otkupi avione ako bude trebalo.

- Dvanaest aviona za 14 miliona. Ugovor je za Hrvatsku bio jeftiniji za pet miliona evra od druge opcije. Oni su živčani jer im nismo dali da "maznu "tih pet miliona evra od Hrvatske. Ako neko utvrdi da treba, popravićemo ih, ali to za sada niko nije utvrdio - kaže Levčenko.

- Oni lete, borbeni su, jeftini i modernizovani. Vazduhoplovstvo je skupo, a ovaj projekt je relativno jeftin. Uostalom, u ratu bilo koje oružje dobrodošlo - rekao je ukrajinski ambasador, koji nije hteo da komentariše ima li u celoj priči političke motivacije.

2024 © - Vesti online