Sreda 23.03.2016.
11:49
Vestionline

Vučić došao u Hesen. Valjda po novce...

Tanjug
Aleksandar Vučić (desno) s Folkerom Bufijerom po dolasku u Hesen

Inače, Bufijer je veoma važna ličnost u političkom životu Nemačke, jer on nije samo šef CDU u Hesenu, već zamenik lidera te stranke Angele Merkel.

Iz te nemačke pokrajine u Srbiju su investirale četiri firme - STADA u Hemofarm, Frezenius, NORMA grup, IGB Bauering.

Izvoz Srbije u Hesen prošle godine dostigao je 164 miliona evra, a uvoz iz te pokrajine bio je na nivou od 125 miliona evra.

BDP pokrajine Hesen, koja broji 6,1 miliona stanovnika, je na nivou 225 milijardi evra, što je sedam puta više od BPD-a Srbije. Pokrajina Hesen je jedna od najbogatijih i GPD po glavi stanovnika iznosi 40.000 evra, što je za 50 odsto više od evropskog proseka.

Što je Srbija dobra za investiranje, ih...

Vučić i Bufijer razgovarali su i o bilateralnim odnosima Srbije i Nemačke, ekonomskoj saradnji i nemačkim investicijama u Srbiji.

- Srbija je dobro mesto za investicije i to bi trebalo iskoristiti, kako bi mladi ljudi imali dobru perspektivu - izjavio je Bufijer.

Vučić je, s druge strane, rekao da Srbija čini sve da stvori bolje uslove za biznis i privuče svež kapital.

- Nadamo se da će ubuduće biti više investitora iz vaše zemlje, jer činimo sve kako bi poboljšali poslovnu klimu u našoj zemlji - naglasio je Vučić, koji je pozvao premijera Hesena da uskoro poseti našu zemlju.

2024 © - Vesti online