Četvrtak 24.03.2016.
05:29
E. V.

"Enklava" u Frankfurtu

Arhiva
Scena iz filma "Enklava"

Ovaj film reditelja Gorana Radovanovića, nominovan za najprestižniju filmsku nagradu Oskar u kategoriji stranog filma, obrađuje temu srpske zajednice koja je ostala na Kosovu da živi na veoma težak način u malim izolovanim zajednicama - enklavama. Šta se dešava kad neko premine u enklavi, a groblje se nalazi van nje, na neprijateljskoj teritoriji? U ovoj priči, uz mnogo peripetija, jedan osamdesetogodišnji starac će ipak biti sahranjen zahvaljujući svom unuku, desetogodišnjem dečaku koji se usudio da učini nešto nemoguće za obe zajednice na Kosovu, i srpsku i albansku: da zavoli i stekne prijatelja na suprotnoj strani.

Iskusnu glumačku postavu od Nebojše Glogovca, preko Anice Dobre do Miodraga Krivokapića, svojom iskrenošću nadograđuju dečaci naturščici Srba i Albanaca s Kosova i Metohije, koji dočaravaju male, a već velike ljude čije su sudbine odraz sveopšte drame.

Projekcija filma "Enklava" je na Lichter festivalu zakazana za četvrtak, 31. marta u Filmskom muzeju u Frankfurtu (Kino des deutschen Filmmuseums, Schaumainkai 41, 60596 Frankfurt am Main), a za ovu priliku je redakcija dnevnog lista "Vesti" obezbedila dva puta po dve ulaznice - najbrži čitaoci koji se prijave putem e-mail adrese marketing@vesti.de moći će besplatno da pogledaju ovo odlično filmsko ostvarenje.

2024 © - Vesti online