Utorak 22.03.2016.
22:57
Vestionline

Izložba inspirisana životom i radom Vlade Divljana

screenshot
Vlada Divljan inspiracija je mnogima

Izložba je svojevrsno podsećanje na refleksiju Divljanovog uticaja na razvoj urbane kulture ex YU regiona, navedeno je u saopštenju "Parobroda", prenose agencije.

"Kao što je i Vladina muzika puna emocije, bilo da je u pitanju mladalački bunt ili zrela ljubav, idejama za izložbu i događaje kojima želimo da obeležimo sećanje na njega, pristupamo lično i emotivno", kaže se u saopštenju. 

"Inspirisani njegovim nepokolebljivim duhom želimo da vidimo što više Divljanovih lica - dečaka, buntovnog adolescenta, pop zvezdu, prijatelja, predstavnika generacije, pesnika, emigranta, kompozitora, muža i oca… bez foliranja, nepotrebne šminke, suvišnih stihova i suvoparnih floskula o pop kulturi", objasnili su organizatori. 

Postavku čine delovi porodične kolekcije predmeta i instrumenata, kao i Divljanove, široj javnosti, nepoznate fotografije, a uključena je i arhiva RTS i B92 i kratak muzički program Divljanovog prvog benda "Zvuk ulice" koji se ove godine okuplja povodom 40 godina od nastanka, prenose agencije.

2024 © - Vesti online