Ponedeljak 21.03.2016.
14:22
Vestionline

Novi Sad: Učenici terali đaka da pije urin i tukli ga

wikipedia.org
OŠ "Branko Radičević" u Novom Sadu

"Gnječili mu prste, tukli kaiševima..."

- Četvorica učenika osmog razreda, Z. M, D. R, B. K. i Đ. B. od septembra prošle godine konstantno zlostavljaju ovog dečaka i još nekoliko njegovih vršnjaka - tvrdi majka Ž. J. prenose domaći mediji.

- Tog dana tukli su ih kaiševima i šakama. Zvali su me u školu, tamo su bili policija i Hitna pomoć. Nisam mogla da dođem sebi. On nije hteo da mi kaže šta se dešava, jako je miran dečak. Primetila sam jednom modrice na rukama i nagnječen prst, ali je rekao da se povredio na fizičkom. Posle mi je priznao da su mu pretili nožem i palili ga upaljačem da bi o svemu ćutao - kaže majka deteta, a prenose agencije.

Od udaraca je dečak zadobio hematome na obe ruke i na leđima. Majka je kasnije saznala i za druge slučajeve - gnječili su mu prste postoljem za toalet-papir, te ga terali da pije urin iz plastične flaše u koju su pre toga pred njim urinirali.

Protiv četvorice osmaka pokrenut je postupak u Višem javnom tužilaštvu za zlostavljanje i mučenje. Oni su policiji priznali svoja iživljavanja, a dodatno šokira to što je sva mučenja snimala jedna devojčica koja ide u isti razred kao i četvorica nasilnika. Snimci su nekoliko dana bili na internetu, ali su skinuti.

Direktor OŠ "Branko Radičević" Aleksandar Maletin kaže da škola nije znala da se odvija nasilje nad mlađim učenicima.

- Pokrenut je disciplinski postupak protiv učenika, napravljen akcioni plan bezbednosti i pojačane mere. Kad se završe disciplinski postupci, donećemo disciplinske mere u mogućnosti škole, ukore i ocene iz vladanja - poručuje direktor škole, prenose mediji.

Aleksandar Maletin kaže za da je škola nakon ovog slučaja uvela "sanduče poverenja", namenjeno anonimnoj prijavi svih nemilih slučajeva u školi.

2024 © - Vesti online