Ponedeljak 21.03.2016.
15:00
Vestionline, mozzartsport.com

Italijani izbacuju klubove zbog Evrokupa!?

Tanjug
 

FIBA je, navodno, zatražila od italijanskog Saveza da automatski izbaci Trento, Sasari i Ređo Emiliju, a interesantno je da ova organizacija ne želi da ulazi u rat sa Armanijem iz Milana, kao ni sa ostalim najmoćnijim klubovima koji su već potpisali desetogodišnje ugovore sa Evroligom. Kako se ističe u daljem tekstu, predsednik Košarkaškog saveza Italije je besan na predsednike tri kluba zbog toga što sada prvi čovek FIBA Patrik Bauman neće podržati Rim u kandidaturi za Olimpijske igre 2024. godine.

Povodom tih najava, Evroliga je stala iza klubova, igrača i sudija koji se u poslednje vreme nalaze pod brojnim pritiscima.

- Evroliga smatra da je neprihvatljivo da se vrše pritisci na klubove, igrače i sudije u profesionalnoj košarci. Evroliga brani slobodu svih profesionalnih klubova i podržava ih u slobodi izbora gde žele da se takmiče i gde misle da im je najbolje. Klubovi su ti koj treba da odlučuju o svojoj budućnosti, jer su upravo oni baza profesionalne košarke, na domaćem i međunarodnom nivou - naglašavaju iz te organizacije.

Evroliga je već popunila žalbu pred Evropskim komitetom protiv FIBA i FIBA Evrope zbog toga što vrše pritisak prema evropskim klubovima preko nacionalnih saveza.

2024 © - Vesti online