Ponedeljak 21.03.2016.
00:12
D.LJ.J.- Vesti

Albanski lobi jači od poternice

youtube.com
Gafur Dugoli se vratio u Prištinu (Foto: Ilustracija)

Makedonska policija ga je uhapsila na osnovu Interpolove poternice izdate u Srbiji zbog ratnih zločina prema civilnom stanovništvu koje je izvršio 1998. godine kao pripadnik OVK na planini Klečka, u Suvoj Reci i u logoru Lapušnik.

Posle hapšenja Krivični sud u Skoplju mu je odredio 30-dnevni pritvor i pokrenuo postupak o njegovoj ekstradiciji u Srbiju, ali posle pritiska Prištine i albanskog koalicionog partnera u makedonskoj vladi, Dugoli je oslobođen, a umesto ekstradicionog pritvora naloženo mu je da se povremeno javlja sudu u Skoplju.

Nije navedeno da li je Dugoliju oduzet pasoš, a nema ni objašnjenja iz suda da li će on iz Prištine dolaziti u Skoplje da bi se javljao sudu. Posle izlaska iz pritvora Dugoli je zajedno sa kosovskim ambasadorom u Makedoniji Ilberom Hisajem otputovao na Kosovo.

Čim je izašao iz skopskog pritvora i stigao u Prištinu, Dugoli se zahvalio kosovskom ambasadoru u Skoplju i albanskim političkim partijama u Makedoniji zbog toga što su se "založili za njegov slučaj".

2024 © - Vesti online