Subota 19.03.2016.
20:22
Vestionline

Aleksinac: Jedna osoba umrla, 14 zaraženo - niko ne zna od čega

Reuters
Još se ne zna uzrok epidemije

Kako ističu u toj ustanovi, nije reč o epidemiji velikih razmera i većina korisnika nema izražene simptome, a tri korisnika sa težom kliničkom slikom, istog dana su zbrinuti u ustanovi.

Simptomi su se kod 14 štićenika pojavili sredinom nedelje, praćeni stomačnim tegobama i dijarejom. Pacijenti koji su smešteni u ovom paviljonu, uglavnom su nepokretni.

U Domu za smeštaj dece i odraslih lica teže i teško ometenih u razvoju Kulina, trenutno boravi oko 300 korisnika.

Nema novih slučajeva stomačne infekcije kod štićenika doma za smeštaj dece i odraslih teže i teško ometenih u razvoju Kulina, a u tu ustanovu upućene su sve nadležne inspekcije i analize će biti gotove početkom sledeće nedelje, prenosi TV B92.

Doktorka internista u domu Kulina Malina Mitić rekla je za B92 da su svi pacijenti danas u dobrom opštem stanju i da se ispituju svi uzroci bolesti.

- Poslata je hrana i voda na analizu, poslata je stolica na analizu, biohemija, laboratorija to je već u toku. Sumnja se na neku crevnu zaraznu infekciju - dodala je ona.

Preduzete su sve mere, a dom Kulina dobio je predlog mera za suzbijanje epidemije. Rezultati analiza očekuju se početkom sledeće nedelje.

2024 © - Vesti online