Subota 19.03.2016.
19:22
Vestionline

"Arkan je Hrvatima prodavao oružje i snimke srpskih zločina"

Tanjug
Sarađivao sa Hrvatima: Željko Ražnatović Arkan

Prema Manolićevim saznanjima koja je dobio u to vreme, tokom 1992. i 1993. godine, veze tamošnjih službi sa Arkanom su podrazumevale trgovinu oružjem, ali i trgovinu dokazima za zločine. Prema Manoliću, hrvatski bezbednjaci su preko Arkana došli u posed snimaka srpskih zločina na Ovčari.

- To je bila prljava igra sa Arkanom. U jednom momentu, u tom međusobnom špijuniranju dolazi do situacija kada treba nekome nešto dati. To je trgovina i on je trgovao - kaže Manolić u intervjuu za Nedeljnik.

- O Arkanu i njegovim poslovima nisam rekao sve, nešto ću još otkriti u drugoj knjizi. Arkanova priča u Hrvatskoj nije okončana. Priroda poslovanja bila je dvojaka - interes stare službe SDS i interes kriminalnih skupina koje su s Arkanom surađivale u Frankfurtu. Izvore brojnih spoznaja ne nameravam da otkrijem, nije u pitanju samo zaštita izvora, u pitanju su interesi nacionalne sigurnosti. Deo priče o Arkanu vezan je i za njegovu mladost na našem hrvatskom prostoru.

Manolić je za Nedeljnik rekao i da je između srpskih i hrvatskih službi bilo razvijeno špijuniranje tokom rata.

- Imali smo slučaj da smo njih desetak pohapsili u Ministarstvu unutrašnjih poslova, jer su radili za protivnu službu, za KOS i srpsku službu. To je bila čitava grupacija, i to je neraščišćeno ostalo do kraja. Oni koji su bili agenti KOS-a, su bili dosta dobro sakriveni, njih ni naša, ni srpska služba nije mogla lako da identifikuje. I to dosta dugo, tek su se u Hagu otkrivali neki koji su bili agenti KOS-a u našim redovima - rekao je Manolić.
 

2024 © - Vesti online