Četvrtak 27.05.2010.
13:42
Vestionline

'Karioke' i 'Oziji' stigli u Južnu Afriku

Australija je, ne računajući selekciju Severne Koreje koj je na "crnom kontinentu" već skoro mesec dana, prva reprezentacija učesnika Mundijala doputovala u Južnu Afriku. Selektor Australije Pim Verbek doputovao je sa 28 igrača, a konačan spisak od 23 fudbalera saopštiće do prvog juna.

Australijanci su trenutno na 20. mestu rang liste FIFA-e, a na turniru u Južnoj Africi igraće u grupi D sa našom Srbijom, Nemačkom i Ganom. Australija će prvi meč u grupi odigrati 13. juna u Durbanu protiv Nemačke, a šest dana kasnije sastaće se s izabranicima selektora Milovana Rajevca u Rustenburgu. Srbija i Australija igraće poslednji meč u grupi, 23. juna u Nelspruitu.

"Kengurima" je nastup u Južnoj Africi treći na svetskim šampionatima, posle 1974. i 2006. godine. Oba turnira su, zanimljivo, održana u Nemačkoj.


Brazil je postao druga reprezantacija, koja je stigla na mesto održavanja Mundijala. "Karioke" je na aerodromu u Johanesburgu dočekao predsednik Organizacionog odbora SP Irvin Koza i tako im ukazao veliku čast.

"Moglo je odmah da se vidi koliko su samopouzdani i ozbiljni. Dolazak Brazila svim Južnoafrikancima uliva osećaj stvarnosti da smo mi domaćini Svetskog prvenstva", rekao je Koza.

Fudbalere i stručni štab Brazila je u Južnu Afriku ispratio predsednik zemlje iz Latinske Amerike, Luiz Inasio Lula da Silva. Brazil će na SP igrati u grupi G sa Portugalijom, Obalom Slonovače i Severnom Korejom.

2024 © - Vesti online