Subota 19.03.2016.
16:11
Vestionline

Među ranjenima i ubijenima u Istanbulu nema Srba

Twitter
Na sreću, nema srpskih državljani stradalih u napadu

- Prema poslednjim izveštajima, načinjenim na osnovu ličnih podataka putnika, u letelici je bilo 16 državljana stranih zemalja, uključujući sedam ljudi iz Ukrajine, dvoje iz Španije i po jednu osobu sa Kipra, iz Uzbekistana, Kirgistana, Kolumbije i Sejšelskih ostrva - naveo je izvor ruske agencije Tass.

TAS S je naveo i da je kapetan imao 5.700 leta iza sebe i da je on lično doneo odluku da ponovo pokuša sletanje u uslovima slabe vidljivosti, a da to nije bilo odluka kontrole leta.

Ruska agencija je prenela i pisanje Blumberga da "Flaj-dubai" ne smatra da je u pitanju bio teroristički čin, kao i da će preliminarni izveštaj biti objavljen za mesec dana.

Srpski konzul u Istanbulu Zoran Marković je izjavio: - Proverili smo sa istanbulskom policijom, nema podataka o tome za sada.

Najmanje pet osoba je poginulo, a 36 je ranjeno, među kojima i 12 stranih državljana, u samoubilačkom bombaškom napadu u glavnoj trgovačkoj i turističkoj zoni u centru Istanbula, izjavio je turski ministar zdravlja Mehmet Muezinoglu.

On je dodao da se sedmoro ranjenih nalazi u teškom stanju, dok je izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova prenelo da su među ranjenima i njihovi državljani. Među poginulima je i napadač, preneo je AFP. 

Preliminarni podaci ukazuju da je za napad odgovorna zabranjena Radnička partija Kurdistana ili neki njen ogranak, rekao je visoki turski zvaničnik za Rojters.

2024 © - Vesti online