Subota 19.03.2016.
11:05
Vestionline

Radoš Bajić: Tasovac mi ne da pare jer pričam protiv vlasti

Tanjug
Radoš razočaran u ministra

- Za ovaj film ni jedan dinar nije odvojilo Ministarstvo za kulturu, Filmski centar niti RTS. Film se 100 odsto finansira iz potencijala naše produkcije i to nije tajna. Do sredstava smo došli tako što smo podigli kredit u banci i položili kao hipoteku porodičnu imovinu. Zato smo film snimali u oktobru, a u martu ga već puštamo u distribuciju kako bismo pokušali da vratimo banci kredit. To je tržišna ekonomija u kulturi - jadikuje poznati reditelj, a prenose mediji.

- Bolje nam neće biti. Ovi izbori neće doneti nikakve promene, ponovo će najviše mandata dobiti SNS, zbog čega im želim sve najbolje. Biće malo unutrašnjeg dizajniranja, pospremanja stola, malo levo - malo desno. Srbija će ići putem koji nam je jasan i koji već vidimo. To je put neizvesnosti i straha od budućnosti - tvrdi Bajić.

- Razočaran sam ministrom Tasovcem i kulturnom politikom Srbije. Ona ne sme da bude elitistička i povlašćena, već mora da bude dostupna svima. Ako pogledate sajt Filmskog centra, nećete naći nijedno jedino slovo o filmu "Braća po babine linije", a na najavljuju se neki projekti koji su tek u fazi izrade scenarija. Kako se to drugačije zove, ako ne diskriminacija - pita se Radoš Bajić, a prenose domaći mediji.

2024 © - Vesti online