Petak 18.03.2016.
11:58
Vestionline

Kakvo poređenje: Aleksandar Vučić kao Petar Veliki

A. Čukić
Ne krije da se divi premijeru: Aleksandar Čotrić

Čotrić, koji je 98. na listi "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", za N1 kaže da premijer, poput Petra Velikog, želi da približi Srbiju Evropi i za uzor ima najbogatije zemlje Zapada.

- Petar Veliki je najveći ruski vladar jer se oslanjao na saradnju sa Zapadom, prestonicu je preselio blizu Zapada, boravio je često u Holandiji, Italiji, Nemačkoj, i gledao je da ono što je dobro iz zapadnih demokratija primeni u Rusiji, a čini mi se da to isto cini i naš premijer - naveo je Čortić.

On takođe navodi da je državna kontrola medija bila daleko veća u vreme kada su zemlju vodili Socijalisticka partija Srbije, a zatim Demokratska stranka.

Čortić kaže da postoje privatni mediji koji su se opredelili da budu bliski vladajućoj SNS, ali i mediji koji su izuzetno kritički nastrojeni prema vlasti.

- Kritika je dobra ako je utemeljena, argumentovana i dobronamerna. Pojedini portali objavljuju konstrukcije, poluistine i laži. Voleo bih da imamo bolje opozicione, kritičkije medije. Osim vaše televizije, drugi nemaju tu vrsti objektivnosti - rekao je Čortić za N1.

On takođe podržava to što strankama u kampanji neće biti dozvoljen zakup termina na televizijama i što se uvode stroža pravila za objavljivanje podataka iz istraživanja javnog mnjenja, koja će uspostaviti veću ravnopravnost.

SPO se, navodi, i dalje zalaže za potupne evroatalntske integracije Srbije, koje podrazumevaju i članstvo u NATO, ali dodaje da članstvo u Alijansi nije tema ove kampanje, te da veruje da će biti u fokusu za naredne parlamentarne izbore.

Čotrić ne vidi problem što je stav SPO po pitanju evrointegracija u potpunoj suprotnosti sa politikom SNP-a Nenada Popovića, koji je takođe na izbornoj listi SNS.

Kaže da su sve stranke na listi SNS-a postigle saglasnost oko najvažnijih pitanja i da je na prvom mestu to kako stvoriti uslove za više radnih mesta.

2024 © - Vesti online