Četvrtak 17.03.2016.
05:14
D. Dekić - Vesti

Sve više otpisanih i gnevnih

Ko bliži Beogradu njegov Niš: Zoran Perišić

Aktuelni gradonačelnik Zoran Perišić i penzionisani general Momir Stojanović sučeliće se jedan protiv drugog. Dok Stojanović koji predvodi grupu građana tvrdi da mu je lider SNS-a Aleksandar Vučić poželeo sreću na izborima, Perišić uzvraća da je Stojanović za naprednjake već bivši, jer prema partijskom statutu onaj ko na izbore ide na drugoj listi, automatski je isključen iz stranke.

Kao razlozi što je Stojanović stao na čelo grupe građana, nezvanično se pominje njegova ozlojeđenost jer vlast čiji je deo nije stala iza njega kada je podignuta crvena Interpolova poternica zbog ratnih zločina na području Đakovice 1999. SNS ga nije stavila na listu za republičke poslanike.

U budućem skupštinskom sazivu osim Stojanovića neće biti ni dosadašnjeg šefa poslaničke grupe SNS Zorana Babića. Deo članstva Vučićeve stranke je, kako se spekuliše, ljut što su brojna poslanička mesta data "strančicama" koje vode Aleksandar Vulin, porodica Karić, Vuk Drašković, Nenad Popović, Marjan Rističević, Rasim Ljajić i Velja Ilić.

Život i posle SNS

Miomir Stojanović kaže da nema nameru da napušta SNS, čiji je jedan od osnivača. Dodaje da neće biti previše pogođen ukoliko ga izbace.
- Imao sam život i pre SNS-a, pa ću živeti i posle - rekao je ističući da je ponosan na sve što je radio u životu.
Sukobi unutar niških naprednjaka nisu novost, a svojevremeno je bilo i fizičkih obračuna i intervencije policije.

Ilić, kako se čuje, upravo uz pomoć SNS-a, namerava da se vrati u fotelju gradonačelnika Čačka. U prilog tome ide njegova izjava da se vraća "da pomogne i da nastavi gde je stao". Spekuliše se da se upravo zbog toga advokat Ivan Ćalović povukao sa pozicije kandidata SNS-a za čačanskog gradonačelnika. Ćalović je priznao da su razlike u njegovim i razmišljanjima centrale SNS-a rezultirale odlukom da ne bude nosilac liste.

2024 © - Vesti online