Sreda 16.03.2016.
16:15
Vestionline

Sve za potpise: Kad paketi hrane stignu na nepostojeću adresu

A. Čukić
U politici cilj ne bira sredstva

- Utvrdili smo da ni u jednoj opštini ne postoji opštinska Kancelarija za inkluziju Roma, a pogotovo ne u mesnim zajednicama, a paketi su poslati na adresu nepostojeće Kancelarije u Vajskoj, a na naznačenoj adresi - Ulica Pere Segedinca br. 12, stanuje Zoran Petrović, kandidat DS za odbornika u Skupštini opštine Bač koji se na listi te stranke nalazi na 5. mestu - rekao je Torbica.

On je naglasio da je Opštinska izborna komisija u Baču dva puta vraćala listu Demokratske stranke zbog uočenih nepravilnosti, a na kraju je i odbila tu listi iz istih razloga.

Po Torbicinim rečima, interesantno je to da je Opštinska izborna komisija odluku o odbijanju liste DS donela 13. marta, a da je već dan kasnije, 14.marta, usledila podela prehrambenih paketa u Vojskoj i to u naselju gde pretežno žive pripadnici romske nacionalnosti.

- Pored toga što na adresi na koju je upućeno 350 prehrambenih paketa ne postoji nikakva Kancelarija za inkluziju Roma i što na toj adresi stanuje kandidat DS za opštinskog odbornika, zanimljivo je da je na prijemnici robe pečat Udruženja građana "Romkinje Bača" koje i nije iz Vajske već iz Selenče. Sve to ukazuje da se ne radi ni o kakvoj pomoći već o pokušaju da se na taj način prikupe potpisi koji DS-u nedostaju da bi upšte učestvovali na izborima - istakao je Torbica.

Kad se deli - tu je DS

Predsednik Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista javno je postavio pitanje predsedniku DS-a Bojanu Pajtiću i kandidatu te stranke za pokrajinskog premijera Miroslavu Vasinu da li, kako je rekao, "postoji mogućnost podele bilo čega u pokrajini, a da u to ne budu umešani članovi njihove stranke i da li iko u Vojvodini može dobiti bilo šta od humanitarne pomoći ili na konkursima koje raspisuje Pokrajinska vlada a da nije član DS-a".

- Ovo je sraman čin kojim se nastavlja sunovrat Demokratske stranke i siguran sam da će 2016. godina biti poslednja godina u kojoj će DS biti bilo gde i bilo kada na vlasti na teritoriji republike Srbije - rekao je Torbica.

On je napomenuo da u opštini Bač Pokret socijalista na lokalne izbore ide samostalno, te da je ta stranka, posle Srpske napredne stranke, kao druga predala listu koja se usvojena i proglašena.

2024 © - Vesti online