Sreda 16.03.2016.
14:25 >> 15:00h
Vestionline

Gosti iz Velike Britanije: Tomo, šta si radio u Moskvi?

twitter.com/@predsednikrs
Predsednički i prinčevski par na okupu

Oni su na taj način odali poštu zajedničkim borbama, iskušenjima i žrtvama vojnika, ali i građanki i građana Srbije i Velike Britanije tokom dva svetska rata. Prilikom polaganja venaca intonirane su himne dve države, a ceremoniji su i prisustvovale i supruge princa od Velsa i predsednika Srbije.

Kako je saopštila pres služba predsednika, Nikolić je razgovarao je sa princom Čarlsom o dugogodišnjem savezništvu dveju zemalja, iskovanom u dva svetska rata, trenutnoj situaciji u Evropi i odnosima između bivših jugoslovenskih republika.

Princ Čarls se interesovao i za posetu predsednika Nikolića Moskvi. Neposredno pre početka sastanka, princ Čarls je pokazao interesovanje za stalnu postavku izložbe Osvit renesanse, koja se nalazi u holu zgrade na Andrićevom vencu.

Nikolić je princu od Velsa i vojvotkinji od Kornvola poklonio ćirilično izdanje sabranih dela Vilijema Šekspira u jednoj knjizi na biblijskom papiru, uključujući i dela koja do sada nisu bila objavljena, kao i fotomonografiju na engleskom jeziku Hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije.

Princ Čarls i njegova supruga, vojvotkinja od Kornvola, doputovali su danas u Beograd u 11.30 sati, a na aerodromu su ih, uz prisustvo svečane garde i uz tradicinalne srpske običaje - pogaču i so, dočekali premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

Potom su ih u zgradi Predsedništva dočkali predsednik Nikolić i njegova supruga Dragica.

2024 © - Vesti online