Sreda 16.03.2016.
12:02
B. Živančević - Vesti

Pranje greha palog Tome Bajčetinskog

Reuters
Tomislav Nikolić i ruski patrijarh Kiril

Nije se Nikolić toliko radovao susretu sa Putinom, od koga, zna on to dobro, uvek dobije packe i ćuške, koliko odlasku kod ruskog patrijarha koji mu uruči nagradu za "snagu celog srpskog naroda", a onda (setiše se pred kraj) i snagu njega kao predsednika Srbije. "Biće para, biće para", bodrio je sam sebe Nikolić, uzdržavajući se da ne prevrće očima dok je mučeni Kiril objašnjavao zašto ga odlikuje.

Ruski "Gaspromnjeft" će  uložiti četiri miliona evra za oslikavanje Hrama Svetog Save, preneli su Nikoliću iz ruske Vlade, ali on je znao da mu je to "preko veze" završio neko iz ruske crkve. Omamljen mirisom nadolazećeg novca, Nikolić se zanese i, ne hajući što opet bruka ceo srpski narod, u svom trbuhozboračkom maniru odvali da će uz rusku pomoć, hram biti završen na radost celog hrišćanskog sveta.

Setio se Nikolić i da su osnivači i nastavljači srpske srednevekovne države svoje grehe zbog ubistava očeva i braće "prali" podizanjem crkava, te zahvali Bogu što će i on biti u mogućnosti da, ruskim parama, opere sve što je u ovom životu uneredio. Izdaja kuma, paktiranje sa neprijateljem, prodaja države, nabrao je Toma Bajčetinski, četiri miliona biće dovoljno, pošto oni komunisti u čije vreme je počela izgradnja hrama nisu doneli ni toliko jer je podizan od narodnih para.

A nama, kojih se Bog izgleda odavno odrekao čim nam je njega za vođu poslao, ostaje da čekamo sledeće predsedničke izbore i gledamo da li će ga srpski narod "poljubiti u čelo"!

2024 © - Vesti online