Sreda 16.03.2016.
13:00
Vestionline

Srpski dragulj u Americi

Zahvaljujući veoma zapaženim nastupima na Serbia Fashion Week-u i saradnji sa Art Hearts Fashion, Bata Spasojević je imao čast da predstavi svoj brend SBS INDIVIDUAL i najnoviju kolekciju za jesen/zimu 2016 Hard Angel, na nedelji mode u Njujorku i nedelji mode u Vašingtonu. Ova kolekcija je inspirisana samim gradom Njujorkom, koji je Batina česta inspiracija. Dešavanja u gradu, ljudi u njemu, energija grada, sve to ga zajedno inspiriše da nađe i uklopi tri zajednička faktora njemu značajna: život-energija, sport-casual, šik-glamur. Kolekcija Hard ANGEL je urađena u veoma interesantnom miksu više stilova, pank rock-a, rock 'n' roll-a, futurizma, uz uvek prisutnu asimetriju i skulpturalnost u formi i samoj konstrukciji modela. Važni elementi u celoj kolekciji su materijali: krzno, koža, vuneni prugasti štofovi, kroko koža, astragan, kao i jedinstveni print materijali sa motivima originalnih modnih skica, kolaža i slika dizajnera, čiji specifičan miks daje posebnu notu šika i elegancije i vanvremensku vrednost.

Grad koji inspiriše i privlači mnoge dizajnere i manekene, dodatno je inspirisao Batu Spasojevića. Na jednoj od stanica Njujorškog metroa čuo je svirku dueta Chango i angažovao ih je da uživo sviraju elektronsku muziku na njegovoj reviji. Pored njih za efektan scenski nastup pobrinuo se i duet step igrača, koji su pratili završni defile manekena. Svi su nosili crne majice sa printom jedne od mnogih karakterističnih Batinih skica i sa nazivom brenda INDIVIDUAL, što je još više dalo na značaju efektnog scenskog i profesionalnog nastupa. Manekeni su sa specifičnim bodi art makeup-om, koji je spojio njegove kreacije sa duhom grada koji nikada ne spava, uz unikatne detalje koji su upotpunili umetnički izraz dizajnera i sa mirisom poznate američke Starbuck's kafe, odali utisak da je kolekcija u potpunosti ispratila savremene tendencije i urban način modernog života. Gromoglasnim aplauzom i ovacijama prisutni na reviji su ispratili defile i kraj revije. Revija u Njujorku je održana u velelepnoj katedrali u srcu Menhetna, mesto koje se nalazi među prvih deset najlepših lokacija u Njujorku, koje je omiljeno mesto za održavanje revija čuvenog kreatora Aleksandra Mkkvina i poznato po venčanju glumice Sare Džesike Parker.

Revija u Vašingtonu je održana u čuvenoj biblioteci Carnegie library, koja se nalazi u blizini Bele kuće, a čija monumentalnost i veličina omogućava da se u njoj često održavaju veliki događaju poput nedelje mode. Na reviji u Vašingtonu, bio je prisutan i Ambasador Srbije Đerđ Matković sa suprugom, predstavnici Švedske ambasade, mnoge poznate ličnosti iz sveta glume, politike, javnog i društvenog života.

Boravak u Americi Bata Spasojević je iskoristio da uradi editorijale na atraktivnim lokacijama Njujorka i Vašingtona, a posle samih revija i da uspostavi kontakte za buduće poslove na tlu Amerike. Srpski konzulat u Njujorku, organizovao je zajedničku izložbu i svečani prijem u prostorijama  konzulata, povodom učešća srpskih dizajnera, Bate Spasojevića, Marine Mićanović i Zvonka Markovića na Njujorškoj nedelji mode.

Nakon velikog uspeha u Americi, najnovije kreacije Bate Spasojevića, moći ćete da vidite uživo na nedeljama mode u Beogradu, Novom Sadu i Podgorici. Sva dešavanja vezana za rad Bate Spasojevića možete pratiti na njegovoj zvaničnoj internet stranici www.bataspasojevic.com, preko najpopularnijih društvenih mreža: facebook, instagram, twiter, kao i preko zvaničnog youtube kanala.

2024 © - Vesti online