Petak 18.03.2016.
12:30
S. Ban

Začeće uz pomoć zvezda

mahadasha.com
 

Smatra se da žena može da zatrudni 10-20 dana nakon menstruacije, u dane kada je Mesec iznad horizonta u natalnom horoskopu. Dalje, kada Mesec ili Venera prelaze preko ascendenta (tačke gde počinje podznak), natalne Venere ili Meseca. Kad Mesec pravi aspekt s natalnim Suncem plodnost je jaka dva dana uoči i jedan dan iza aspekta.

Raniji porođaj se dešava najčešće čak i do pet dana uoči Mesečeve mene, onda, ako Mesec raste iznad ili opada ispod horizonta što je u prirodi vidljivo visokim vodostajem. Kasni porođaj, primećeno je, dešava se uoči pomračenja.

Stari astrolozi su verovali da se muška deca češće rađaju uoči i neposredno posle ratova, od mlađih majki, prva deca i deca bogatih. Osim toga, ako je do začeća došlo posle ovulacije, veće su šanse da je dete muško. Ukoliko u natalnom horoskopu majke Mesec opada, a u trenutku oplodnje raste, prognoza je da je dete sigurno muškog pola. Takođe, ukoliko je u trenutku oplodnje Mesec bio na ascendentu žene, kao i ako je bio u vatrenim ili vazdušnim znacima, stari astrolozi su smatrali da će dete biti muško. Sve obrnuto od navedenog nagoveštava da je dete ženskog pola.

Jedan autor je tvrdio i ovo: ono mesto gde je bio Mesec u trenutku začeća, tamo će biti podznak novorođenčeta, ili, tamo gde je bio ascendent začeća, tu će se naći Mesec u natalnom horoskopu deteta.

Blizanačka trudnoća

Blizance rađaju uglavnom roditelji koji u natalnom horoskopu imaju Sunce i Mesec u dvojnim znacima, a to su Ribe, Device, Strelčevi i Blizanci ili ukoliko su u času začeća Venera ili Mesec u tim znacima. Aspekt Urana i Venere to može da pojača, ali, ovo nekad donese i neobične bolesti. Ukoliko su blizanačka deca rođena unutar četiri minuta, astrološki se smatra da će bolovati od istih bolesti, pa čak i ako su dvojajčani.

2024 © - Vesti online