Sreda 16.03.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti

Apel za pomoć ugroženima!

Poziv zemljacima: Aktivisti organizacije 28. jun

Ove poslednje poplave su najgore u nizu, nakon razarajućih koje su 2014. godine pogodile jugoistočnu Evropu, a tokom kojih je dobrotvorna organizacija 28. jun pokrenula veliku humanitarnu akciju za ugrožene, što je rezultiralo isporukom 85 tona pomoći vredne više od milion dolara.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Prvi deo je stigao kamionima iz kontinentalne Evrope, odmah nakon nesreće koja je zadesila Srbiju. Drugi talas humanitarne pomoći stigao je avionima iz Toronta i Čikaga, a najveći deo stigao je brodom. Tokom kampanje za pomoć u poplavama 2014. članovi organizacije 28. jun su prikupili, isporučili i podelili više od 90 odsto od ukupno skupljene robne pomoći širom sveta od strane svih nevladinih organizacija.

I ovoga puta kada je Srbija ponovo pod vodom uključili su se velikom brzinom jer sem želje poseduju iskustvo i rezultate u efikasnoj isporuci pomoći, kao i volontere na terenu spremne da pomognu. Građani Srbije biće zahvalni svima koji se uključe u ovu humanu misiju, a "Vesti" pozivaju svoje čitaoce i zemljake iz svih krajeva sveta da još jednom priteknu u pomoć matici i njenim napaćenim žiteljima.

Bez struje i vode

U Guči su poplavljeni fabrika, lokalni dom zdravlja, bolnica, škola i glavna električna stanica. Stotine ljudi su već evakuisane iz njihovih domova, dok su na stotine drugih u opasnosti, prenose mediji iz policijskih izveštaja. U nekoliko sela i gradova, čitave četvrti su ostale bez struje i vode. Crkva valjevska Gračanica, sagrađena u 15. veku, jedinstvena po jednom od najstarijih zvona u Srbiji, takođe je u velikoj opasnosti da bude potpuno uništena.

2024 © - Vesti online