Utorak 15.03.2016.
13:52
Vestionline

Džihadisti da se ne raduju: Rusija će nastaviti udare na ID

Reuters
Ruski avioni nastaviće borbu protiv Islamske države

- Postignuti su određeni pozitivni rezultati. Pojavila se realna šansa da se stavi tačka na višegodišnje sukobe i nasilje. Ipak, o pobedi nad terorizmom je rano govoriti. Ruska avio-grupa ima zadatak da nastavi sa izvođenjem udara na objekte terorista - izjavio je Pankov tokom svečanosti posvećene ispunjavanju zadataka ruske vojske u Siriji.

Zamenik ministra je naveo da su Oružane snage Rusije uspele da "nanesu značajnu štetu teroristima, unesu pometnju u njihove redove i potkopaju njihov ekonomski potencijal".

On pohvalio ruske i sirijske vojnike za pokazanu hrabrost, heroizam, odlučnost i vešte akcije. Visoku ocenu njihovog rada dao je i vrhovni komandant Rusije.

Šef administracije predsednika Rusije Sergej Ivanov izjavio je ranije da će kontingent Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Siriji biti dobro obezbeđen, kao i da, između ostalog, sa teritorije ove bliskoistočne zemlje neće biti povučeni sistemi PVO S-400.

- Ostavićemo tamo sve što je potrebno kako bi se obezbedila zaštita ruskih objekata iz vazduha i kopna - rekao je Ivanov.

2024 © - Vesti online