Utorak 15.03.2016.
14:31
Tanjug, Vestionline

Prijem kod Udovičića: Rvanje je ponovo u modi

Tanjug
Vanja Udovičić

Udovičić je, zajedno sa prvim pomoćnikom Urošem Zekovićem, pozdravio srebrne iz Letonije Davora Štefaneka, Aleksandra Maksimovića i Viktora Nemeša. 

- Želim da čestitam Rvačkom savezu Srbije, stručnom štabu i svima posle istorijskog rezultata, naravno ispred svih rvačima. Šest takmičara i tri medalje su dokaz da srpsko rvanje napreduje. Lično mi je drago, tri srebrne medalje, iako težimo za zlatu - rekao je Udovičić u Palati Srbija. 

Udovičić je dodao da iza uspeha rvača stoji pravi sistemski rad. 

- Kada imate rvača koji već sa trećeg takmičenja uzima medalju onda sa pravom očekujete i medalju na narednom, odnosno u Riju. Država itekako vodi računa o svojim sportistima. I u januaru kada nisu u centru pažnje, a ne samo posle uspeha na takmičenjima. 

Predsednik RSS Željko Trajković prezadovoljan je rezultatom u Rigi. 

- Tri finala, vise nego što smo očekivali. Nadam se da ćemo bar toliko imati i u Riju. Najbitnije je da je uspostavljena prava saradnja između Vlade i Saveza. Idemo do olimpijske medalje, rvanje je ponovo u modi - rekao je Trajković. 

Najbolji srpski rvač Davor Štefanek zahvalio se ministartstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu na pomoći, naglasivši da bez njih ne bi došao do srebra. 

- Velike zasluge ima i RSS, mi rvači radimo u odličnim uslovima i to opravdavamo. Rvanje dolazi na staze stare slave i posle 32 god možemo da očekujemo medalju na OI. Žao mi je što nisam bio prvak, ali da mi je neko pre takmičenja ponudio srebro najverovatnije bih ga prihvatio - zaključio je Štefanek.

2024 © - Vesti online