Utorak 15.03.2016.
13:10
Lj. I. - Vesti

Posle izbora 12.000 policajaca ostaje bez posla?!

M. Karović
Šta ćemo bez policajaca?

- Smatramo da se o ovome mora govoriti pre izbora i očekujemo da se sve stranke izjasne povodom ovog problema koji ozbiljno ugrožava nacionalnu bezbednost. Zato pozivamo građane da nam se pridruže 27. marta na protestu pred zgradom Vlade Srbije - rekao je Momčilo Vidojević, predsednik sindikata.

Njegov zamenik Miloš Jelenković je najavio i udruženu sindikalnu akciju svih sindikata policije za 18. april kada bi, ako se i ostali sindikalci odazovu, policija trebalo da stupi u generalni štrajk.

Na konferenciji za medije su se čuli i napadi sindikalaca na ministra Nebojšu Stefanovića za kojeg tvrde da progoni sindikalce, zabranjuje im sastanke i pravo na sindikalno organizovanje, optužujući ih za kriminal. Takođe, Vidojević se obrušio i na Biljanu Popović Ivković, šeficu Biroa za medije MUP navodeći da nije kvalifikovana da obavlja taj posao.

I konferencija bi se završila mirno da među novinarima nije sedela upravo Biljana Popović Ivković koja je žestoko uzvratila sindikalcima, pokazujući diplomu i zahtevajući da i oni odgovore na neka njena pitanja. Kako su Vidojević i saradnici pokušali da konferenciju napuste bez da im novinari postavljaju pitanja, čelnica Biroa za medije MUP ih je nazvala "kukavicama" postavljajući čelniku sindikata neugodna pitanja.

- Zašto bežite od jedne žene? Što nam ne kažete kako ste sa tri razreda škole postali policajac i ko je vama i vašoj supruzi uredio premeštaj službe iz Novog Pazara u Beograd? Iznosite laži na račun ministra i ministarstva, a zapravo ste politička organizacija koja je učestvovala na političkom skupu Zavetnika u Nišu - navela je Popović-Ivković.

Čelnik NPSS se potom vratio u salu nastavljajući prepirku koja ubrzo nije više bila interesantna malobrojnim novinarima.

- Zarađujete 108.000 dinara, imate službeni automobil, a svoj posao shvatate kao obračun sa sindikalcima. Sram vas bilo - odgovorio je Vidojević.

2024 © - Vesti online