Ponedeljak 14.03.2016.
20:27
Vestionline

Rusi ne odlaze potpuno, ostaju avioni i S-400

Reuters
S-400 ostaje u Siriji da obezbeđuje sprovođenje primirja

I ruski vojnici koji ostanu u Siriji će biti angažovani na praćenju primijra, a ruske baze u Tartusu i Hmejmu u Siriji će nastaviti da rade rutinski, rekao je Putin.

- Naša mornarička baza u Tartusu i vazdušna baza na aerodromu Hmeim delovaće u rutinskom režimu. One treba da budu zaštićenje sa kopna, mora i iz vazduha - rekao je ruski predsednik.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Putin pozvao telefonom sirijskog predsednika Bašara al Asada kako bi ga informirao o odluci Rusije, prenose svetske agencije. Putin i Asad su izrazili nadu da će pregovori sirijske vlade i opozicije u Ženevi doneti konkretne rezultate.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je da u utorak, 15. marta, počne povlačenje većeg dela ruskih snaga iz Sirije i saopštio da je vazdušna intervencija uglavnom postigla svoje ciljeve, javljaju agencije.

- Mislim da su zadaci postavljeni ministarstvu odbrane generalno ispunjeni. Zato naređujem da od sutra počne povlačenje većeg dela naših vojnih snaga iz Sirije - izjavio je Putin na sastanku sa ministrom odbrane Sergejom Šojguom i ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim 

2024 © - Vesti online