Utorak 15.03.2016.
09:35
Tanjug, Vestionline

Bitka za Evroligu!

ABA liga
Tarans Kinsi, najbolji igrač Zvezde u poslednjih nekoliko mečeva

- Značaj polufinala je ogroman za oba tima, sa nabojem u duelima, ali spremni smo za trijumf. Cedevita igra sjajno u Evroligi i sigurno bi u Top16 fazi imala više pobeda da su je povrede zaobišle. Dolaze ambiciozni u Beograd, ali na nama je da ih dobijemo prvi put u ABA ligi ove sezone - rekao je Radonjić na zajedničkoj konferenciji za medije u hotelu Kraun plaza.

On je još jednom pozvao navijače da pruže podršku njegovim timu i ispune halu "Aleksandar Nikolić".  

- Navijači dođite i budite uz nas da dođemo do prve pobede - naglasio je Radonjić i dodao da priče o plasmanu u Evroligu ne utiču na ekipe, sa čime se složio i Mršić.

Crnogorski trener nije želeo previše da komentariše arbitre koji su delegirani za sutrašnji meč, pre svih Javora na kojeg su iz Crvene zvezde imali zamerke.

- Ovo mi je 10. godina u ovom takmičenju i normalno da znam o čemu se radi. Naše je da se fokusiramo na teren, a kada se pojave na terenu biće borba.
 
Trener Cedevite Veljko Mršić ističe da veoma respektuje Crvenu zvezdu.

- Čestitam Zvezdi na dobrim igrama ove sezone u Evroligi. Dolazimo da odigramo dobru utakmicu, a prvi put u istoriji ABA lige u plej-ofu se sastaju dve ekipe iz Top16 faze Evrolige i to sve svemu govori da će biti jako dobro i zanimljivo. Želimo da se vratimo u Zagreb sa pobedom.
 
Prema njegovim rečima biće teško igrati u atmosferi u Beogradu.
- Zvezda ima veliku prednost u odnosu na nas. Nekoliko utakmica u Evroligi bili su u ponoru, ali ih je publika vraćala. Moderni sport ne pamti da cela dvorana navija za Crvenu zvezdu, a takav slučaj je i sa Partizanom. Teško je reći kakva bi situacija bila da mi imamo takve navijače - naveo je Mršić.

2024 © - Vesti online