Ponedeljak 14.03.2016.
17:52 >> 18:18h
J. L. Petković - Vesti

Ponovo problemi u Orahovcu

Vesti
Isečene gume veroučitelja u Orahovcu

Probušene gume primetio je tek kada je ujutru izašao iz kuće. Ovo nije prvi put da mu je oštećeno vozilo, a nije ni jedino. I na automobilu njegovog komšije Žikice Stankovića, takođe su, iste noći, izbušene gume.

- Ni sa kim nisam bio u nekom sukobu, pa ne mogu da sumnjam ni na koga. Prilaz mom dvorištu je loš, pa vozilo parkiram na ulici, na mestu gde nikome ne smeta, jer tuda niko ne prolazi. Na automobilu su već jednom bušili gume, a potom i razbili vrata i iz njega uzeli neke stvari. Smatrao sam to sitnicom i nisam prijavljivao, ali sada nisam mogao da ćutim. Odmah sam pozvao KPS policiju, i došla su dvojica policajaca koja nisu dobro govorila srpski jezik, kaže Milan Stanojević.

Vesti
Ovo nije prvi put da Albanci seku gume Srbima u Orahovcu

Ali tu njegovim mukama nije kraj. Pošto policajci nisu dobro govorili srpski, nisu ni mogli da uzmu izjavu, pa su ga pozvali da ode u stanicu policije u donji deo Orahovca. Tamo je, navodi, sreo i komandira policije koji mu je objasnio da se ne može garantovati bezbednost za automobil koji je parkiran na ulici.

- Gume nisu probušene već isečene. Vulkanizer je potvrdio da je na gumama bio rez od blizu dva centimetara tako da nijedna ne može da se zalepi. Moraću da kupim nove gume, a to je za mene, koji sa malom platom izdržavam porodicu popriličan izdatak, kaže Milan.

Vesti
Još jedan vid pritiska na Srbe

Ukazujući na to da je auto komšiji Albancu parkiran odmah pored - netaknut, meštani Orahovca smatraju da je to još jedan vid pritiska na njih.

Oni ističu da je pre nedelju dana ukradena živina porodicama Stanković, Stolić i Dedić, zatim je paljena kuća Srbina Tome Baljoševića. Srbi u Orahovcu i Velikoj Hoči su u nedelju uveče slavili Bele poklade, odnosno veče praštanja. Uveče su paljenju vatre prisustvovali i Romi i komšije Albanci, a tokom noći su izbušene gume. 

Vesti
Komšiji Albancu gume ostale netaknute
2024 © - Vesti online