Ponedeljak 14.03.2016.
06:50
B. S. - Vesti

Nemac spaljen u kolima

wikipedia.org
Olupina pronađena ispod Lovćena

Kako nezvanično saznajemo, reč je o vozilu marke polo na čijim su branicima nađeni ostaci nemačkih registarskih oznaka. Policija zato polazi od pretpostavke da bi stradali muškarac, čiji su ostaci nađeni u ležećem položaju na vozačevom sedištu mogao biti Nemac. Tim pre što u poslednje vreme nije bilo prijava da je neko nestao u Crnoj Gori.

Policija ne saopštava da li je paljenju vozila prethodio udes ili je reč o zločinu kojeg je neko pokušao da prikrije požarom. Po nekim informacijama, na ugljenisanom lešu nisu primećene rane od metaka, ali će o tome moći da se govori tek nakon obdukcije u Forenzičkom centru u Danilovgradu.

Nepoznanicu predstavlja i to kako se vozilo našlo na tom mestu i kad je izgorelo. Čuvari u nacionalnom parku tvrde da se to moglo desiti samo u prethodnih nekoliko dana, jer su oni tada obilazili taj teren i pola nije bilo. Policija veruje da tragedija mogla desiti znatno ranije pošto takvo vozilo u zimskom periodu ne bi moglo dospeti u pusti i veoma slabo naseljeni podlovćenski kraj.

Misterija lobanje

Ovaj slučaj podsetio je na misteriju od pre dve godine u ovom kraju. Radnici koji su radili na trasiranju staze za buduću žičaru, u selu Babljak na padinama Lovćena pronašli su lobanju. Identitet nije utvrđen, kao ni kad je i kako lobanja dospela na to mesto.

2024 © - Vesti online