Nedelja 13.03.2016.
15:07
Vestionline

Službe u pripravnosti: U porastu Ibar, Kolubara, Zapadna i Južna Morava

Tanjug
Lučani pod vodom: Ni ove godine poplave nisu zaobišle ovo mesto

Poplave su ponegde aktivirala i klizišta zbog kojih su zatvorena dva državna putna pravca na teritorijama Bajine Bašte i Čačka, rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

- Nisu u funkciji Dub-Rogačica i Čačak-Guča. I za jedan i za drugi put postoje alternativni putevi. Nema odsečenih sela i gradova - rekla je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović za RTS.

Ona je rekla da su na pojedinim putevima u izgradnji, poput Koridora 11, pojedini delovi poplavljeni.

- Zbog visokog vodostaja kod sela Brđana, na delu Koridora između LJiga i Preljine, pao je deo skele na mostu koji se gradi - kazala je ona i dodala da se to desilo zbog visokog vodostaja i da je zbog istog razloga pao i kran.

Hidrometeorološki zavod najavljuje da će ponovo najobilnije padavine biti u zonama koje su već pretrpele najveću štetu i navodi da je moguće da za 24 sata padne i do 40 litara kiše po kvadratnom metru.

Povećan oprez savetuje se i na jugu i istoku Srbije, gde su već upućene dodatne snage kako bi pomogle građanima. Najugroženiji su Bor, Zaječar i ceo Nišavski okrug.

Vodostaj Južne Morave kod Đunisa u stalnom je porastu, dok su vodostaji reka Save i Drine u stagnaciji.

Oštećeno sedam mostova, Bjelica ponovo u porastu

Poplave koje su pre sedam dana pogodile Dragačevo, oštetile su sedam mostova u tom kraju, izjavio je pomoćnik predsednice opštine Lučani Milivoje Dolović. Prema njegovim rečima, šteta je pričinjena na oko 80 kilometara puteva u opštini Lučani.

Dolović je za Glas zapadne Srbije istakao da su mašine na terenu i da se putevi raščišćavaju kako bi se stvorila njihova prohodnost. Reka Bjelica tokom dana počela je ponovo da raste i njen nivo sada iznosi 142 centimetara. Dolović kaže da su ekipe javno-komunalnih preduzeća na terenu i da se vrši čišćenje obala reke od prethodnih nanosa u Dljinu i Đeraću.

2024 © - Vesti online