Nedelja 13.03.2016.
14:08
Vestionline

Ukrajinski front ponovo aktivan: Vojska zasula Donjeck granatama

Reuters
Ponovo sukobi na istoku Ukrajine

Prema rečima Basurina ukrajinske snage ispalile su 13 tenkovskih granata, 45 mina kalibra 120mm i 104 mine kalibra 82mm, prenosi Sputnjik..

- Tokom granatiranja ukrajinske snage 6 puta su koristile tenkove u pravcu Jasinovataja, 4 puta protivtenkovske navodeće rakete i 43 puta minobacače kalibra 120 mm i 82 mm - rekao je Basurin.

On je dodao da su ciljevi napada bili Zajcevo, Jakovljevka, Staromihajlovka, Spartak, Kominternovo, Petrovska oblast Donjecka i okolina aerodroma.

Tokom granatiranja Petrovske oblasti 15-godišnji dečak ranjen je u predelu leve podlaktice i levog stopala, rekao je Basurin. Ranije je u istoj porodici snajperom u glavu ubijena majka.

Takođe, vojni izvor iz DPR (Donjecka narodna milicija) navodi da je u ukrajinskom granatiranju kontrolnog punkta Jasinovataja ranjena su i četiri pripadnika milicije. Napad se dogodio na putu Donjeck - Gorlovka, a svi povređeni su evakuisani i prebačeni u obližnju bolnicu.

Kako tvrdi ovaj izvor, sukobi na putu Donjeck - Jasinovataja - Gorlovka traju već sedam dana. Ukrajinska vojska, uz podršku tenkova i oklopnih vozila nebrojeno puta do sada je pokušala da probije liniju odbrane, navodi TASS. Svi napadi su odbijeni.

2024 © - Vesti online