Subota 12.03.2016.
21:59
Vestionline

Da li je Đoković najbolji teniser u istoriji?

Reuters
Željan trofeja: Novak Đoković

- Ne, ne još. Ja verujem u sebe i svoje mogućnosti i ponosan sam na sve što sam postigao u karijeri, ali i dalje mislim da je suviše rano govoriti o tome. Tenis koji se igrao pre 30 i 40 godina je potpuno drugačiji od ovog. Sport je postao fizički zahtevniji. Svaka generacija ima svoje najbolje igrače - rekao je Novak.

Naš as u vitrini ima11 pehara sa Grend slem turnira. Može li do 17 koliko ih ima Rodžer Federer, koji zbog povrede neće igrati u kalifornijskoj pustinji.

- Nema razloga da ne verujem da mogu daleko da doguram. Ne mogu ništa da garantujem i predvidim, ali uvek sam verovao u sebe i svakom turniru pristupao sa velikom dozom samopouzdanja, ali i respekta prema svojiim rivalima, svestan da nisam jedini koji želi da osvaja pehare i da bude najbolji. Takav stav me je i doveo ovde gde sam, zato nastavljam napred i pokušavam da zadržim takav stil života. Nadam se da ću imati još mnogo prilika da osvajam Grend slemove i eventualno da se borim za najbolji rezultat svih vremena - zaključio je Đoković.

2024 © - Vesti online