Sreda 26.05.2010.
15:53
Vestionline

CIA: Sadam Husein je gej!

U članku se navodi da je to bio jedan o predloga Iračke operativne grupe, specijalne ćelije CIA i da je obaveštajna služba nameravala da napravi lažni snimak u kome irački diktator ima seksualni odnos sa mladićem i da ga zatim pusti iračkom narodu.

Jedan bivši radnik CIA, koji je tražio da ostane anoniman, izjavio je da je "film trebalo da izgleda kao da je snimljen skrivenom kamerom, kao da se radi o tajnom snimku seksualnog odnosa".

Hteli da mu naruše ugled: Sadam Husein
 


Među ostalim predlozima CIA, spomenuta je i ideja da se izvrši upad u irački TV program sa lažnim informativnim emisijama tokom kojih bi Sadam obavestio Iračane da želi da se povuče sa vlasti u korist svog sina Udaja.

CIA za sada nije ni potvrdila ni demantovala ove tvrdnje. Prema mišljenju većine bivših pripadnika CIA, agencija je odustala od ovih projekata zbog nedostatka novca i ekspertize.

Američka agencija je, takođe, imala "gej planove" i za vođu terorističke mreže Al Kaide Osamu bin Ladena. Navodno je napravila snimak u kome se Bin Laden, u vidu njegovog dvojnika, hvali brojem ljubavnika, ispijajući alkohol.


Do realizacije ovih projekata nije došlo, tvrdi jedan penzioner agencije, zato što se nisu dopali Džejmsu Pavitu, direktoru operacija CIA.


"Te ideje su dolazile od ljudi koji su svoju karijeru izgradili u Latinskoj Americi ili na krajnjem Istoku i koji nisu shvatali kulturne nijanse tog regiona", objasnio je jedan bivši agent CIA koji je takođe tražio da ostane anoniman.


"Prikazivanje Sadama kako se zabavlja sa dečacima ne bi izazvalo nikakve potrese na Bliskom istoku. Nikog za to ne bi bilo briga", dodao je on.

2024 © - Vesti online