Sreda 26.05.2010.
15:46
24 Sata rs

More je out, festivali su in

Festival "Siget" u Budimpešti okuplja mlade iz celog sveta: I vi možete biti tamo za 200 evra
 

Postoji nekoliko festivala u okruženju koji su polako prerasli u velike muzičke događaje. Pre svega, u samom komšiluku – "Inmusic“ festival u Hrvatskoj i "Spirit of Burgas“ u Bugarskoj. Za dva dana i 70 evra u Zagrebu možete da vidite većinu bendova koji će svirati kod nas ovog leta, ali sve na jednom mestu. Tu su Bili Ajdol, Massive Attack, LCD Soundsystem, Pendulum, ali i Rise Against, Floggin Molly i Flaming Lips.


Na obali Crnog mora nalazi se grad Burgas gde ćete ovog leta moći za 75 evra (60 evra za tri dana i 15 evra za kampovanje) da uživate u nastupima Prodigy, Gorillaz, Serj Tankiana i drugih.


Standardno dobar, "Siget” u Budimpešti na Dunavskoj adi ovog leta tokom pet festivalskih dana donosi bendove poput Muse, Faithless, Hives, Iron Maiden, Bad Religion i ostalih. Ukoliko se odlučite za Mađarsku, od 11. do 16. avgusta komplet karata i mesto u kampu koštaju 200 evra.


Ako biste i da malo proputujete, tu je češki festival "Rock for the people“, koji se održava na napuštenom aerodomu. Za četiri dana dobre muzike izvođača poput Muse, Prodigy, Skunk Anansie, Nofx, Tricky, Editors treba da izdvojite 70 evra.


Festival "Nova Rock“ u Austriji, u Burgenlandu, važi za jedan od najboljih rok festivala u Evropi. Ove godine tamo dolaze Rammstein, Green day, Bullet for my valentine, Deftones i mnogi drugi bendovi koji "neguju“ tvrd zvuk. Cena je 120 evra za tri dana festivala, a u cenu je uračunat i parking i kampovanje.

2024 © - Vesti online