Petak 11.03.2016.
19:02
Vestionline

VIDEO: Turčin poludeo, zakucao na pločnik sirijskog dečaka!

Screenshot (YouTube)
Trenutak kada je turski prodavac zgrabio sirijskog dečaka

"Dečak se rugao Musi"

Objavljeni video podelio je veliki broj korisnika društvenih mreža, a mnogi traže da prodavac snosi odgovornost za ovakvo ponašanje. Incident se desio u četvrtak, na staroj pijaci Kemerlati u Izmiru.

Navodno se ovaj sirijski dečak, koji ima između pet i šest godina, zajedno sa prijateljima, rugao Musi S. (35), koji prodaje uličnu hranu, nekoliko dana pre nego što će ga ovaj napasti. 

Kako je rekao Musa S., dečak je na dan incidenta ponovo došao do njegovog štanda, gurao ga i udarao jednu ženu. Dodao je da je to bila poslednja kap koja je prelila čašu, zbog čega je počeo da trči za dječakom. Nakon što ga je grubo bacio na pod, prolaznici su burno reagovali i napali Musu. Dečak je imao modrice i pao je u nesvest.

Pobesnelog prodavca možda čeka suđenje zbog izazivanja namerne štete, iako je dete pobeglo sa mesta događaja i, kako se čini u videu, nije bilo povređeno. Međutim, svedoci su rekli da je dečak imao modrice na licu i da je nakratko bio u nesvesti. Dodali su da su mu prolaznici dali vodu, dok je sve vreme plakao, javljaju agencije.

Šef policije u Izmiru naredio je da se osumnjičeni Musa S. pritvori.

- Direktoratu za porodicu i socijalnu politiku rečeno je da pronađe dete, i da njemu i njegovoj porodici osigura socijalnu i finansijsku podršku. Želeo bih da se zahvalim našim građanima koji su predali video snimak nasilja nad detetom i koji su reagovali na mestu događaja - izjavio je guverner Izmira Mustafa Toprak.

2024 © - Vesti online