Petak 11.03.2016.
09:47
Vestionline

U Srbiji za sada stabilno, obilnije padavine od nedelje

Tanjug
Na području cele Srbije proglašena je vanredna situacija

- Biće velikih problema ako zaista bude padala kiša u nedelju i ponedeljak. Moraćemo da angažujemo mnogo više ljudi - kažu iz Republičkog operativnog centra za vanredne situacije.

U Užicu kod Đetinje situacija je stabilna, kiša pada umereno od četvrtka ujutru i palo je 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom, dok je tokom nedelje i ponedeljka palo i do 80 litara.

U Požegi je neznatno porastao i nivo Južne Morave.

- Po informacijama koje imamo od RHMZ-a, došlo je do neznatnog rasta vodostaja Bjelice od jednog metra, takođe raste Čemernica, ali za sada nije zabrinjavajuće - rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Odroni na putevima

Obilne padavine mogu biti uzrok iznenadnih kvarova na vozilu, a zbog ovakvih vremenskih prilika mogući su česti prekidi u saobraćaju, kao i odroni zemlje i kamenja, upozorio je Auto-moto savez Srbije.

Dodatni oprez je neophodan i zbog oštećenja na kolovozu, pošto su slabo vidljive rupe ispunjene vodom.

Beograd: Vanredno samo kod Kule Nebojša

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je u četvrtak uveče da je u Beogradu na snazi redovna odbrana od poplava, osim na tački kod Kule Nebojša, gde je proglašena vanredna odbrana od poplava.

Vesić je za beogradske medije rekao da je Kula Nebojša najniža tačka i da se tu veoma često dešava da je voda visoka, čak i po nekoliko meseci godišnje, tako da to nije ništa neuobičajeno.

2024 © - Vesti online