Četvrtak 10.03.2016.
19:46
Vestionline

"Tri dana smo ovde, u džungli u Srbiji..."

Tanjug
Iranski migrant Alija Rafi

Troje migranata iz Irana tvrde da su ih krijumčari pokrali i prevarili, navode mediji.

- Od pre tri dana smo ovde, u džungli u Srbiji. Mafija i teroristi su nam uzeli pare, telefon, opljačkali su nas trinaestoro, bilo nas je iz Iraka, Pakistana...Tukli su nas. Ja želim da stignem u Mađarsku ili Austriju, ali mađarska policija nam je rekla da moramo da se vratimo u kamp, u Srbiju. Ne znam zašto me ne puštaju, jer ja ne želim da živim u Mađarskoj - rekao je Alija Rafi, a prenose srpski mediji.

Gradonačelnik Ašothaloma, mađarskog gradića koji se nalazi uz samu granicu sa Srbijom kaže da je situacija sada mnogo mirnija nego prošle godine.

- Ništa se značajno nije promenilo od uvođenja vanrednog stanja, osim što vidimo nešto više helikoptera i vojske - kaže Laslo Torockaj i objašnjava razloge uvođenja vanrednog stanja. 

- Mislim da ovim mađarska vlada želi da pošalje poruku javnosti da će Mađarska da zaštiti svoje granice. To je i poruka krijumčarima, pošto oni pokušavaju da pronađu nove puteve preko Mađarske - izjavio je Torockaj srpskim medijima. 

Od kako je uvedeno vanredno stanje, ceo granični prostor, osim policije, obezbeđuje i mađarska vojska. Vanredno stanje omogućava policiji i vojsci da u posebnim slučajevima koriste represivnije mere prema onima koji krše zakon, navode mediji.

2024 © - Vesti online