Petak 11.03.2016.
09:30
Vestionline, mozzartsport.com

Sampras: Đoković je jedan od najboljih tenisera svih vremena!

Tanjug
Pohvale od idola: Novak Đoković

Svima je to jasno pa, logično, i Pitu Samprasu koji je u karijeri osvojio 14 grend slem titula - Novak Đoković je već sada jedan od najboljih tenisera u istoriji, a tek mu je 28 godina.

Nije Amerikanac krio oduševljenje igrom koju prikazuje Srbin, a usudio se i da prognozira do kog broja trofeja na grend slemovima će uspeti da dođe Đoković. 

- Trenutno ne postoji velika četvorka, već velika dvojka. Đoković je najbolji na svetu. Kreće se tako dobro, igra neverovatno dobro. Ima sve. Mentalno i fizički je prejak. Fokusiran je na to da postane najbolji u istoriji. Ovo što radi poslednjih godina je da ne poverujete. Pobeditu je Rodžera na US openu i Vimbldonu, Rafu na Rolan Garosu... On je istinski jedan od najboljih tenisera ikada! Osvojio je 11 grend slem titula, a samo mu je 28 godina. Ako ovako nastavi stići će do 16-17 - rekao je Sampras.

Nije krio Sampras oduševljenje ni onim što na terenu prikazuje 34-godišnji Rodžer Federer. 

- Zaista sam zapanjen onim što radi Rodžer. Ima 34 godine, drugi je ili treći na svetu. Bori se za najviše turnire, i dalje igra sjajan tenis. Skoro da igra bolje nego pre 10 godina. Konstantno napreduje. Neverovatno - zaključio je Sampras.

Federer je na 17, Sampras i Nadal su na 14, a Đoković na 11 grend slem titula. Videćemo koliki je domet našeg teniskog velemajstora.

2024 © - Vesti online