Četvrtak 10.03.2016.
16:47
Vestionline

Erdogan: Turska nikada neće da prizna aneksiju Krima

Reuters
Stisak ruke, savez protiv Rusije

"Ko je Ruse zvao u Ukrajinu"?

- Turska nikada nije priznala i nema nameru da prizna nezakonitu aneksiju Krima. Rusija je pogazila međunarodno pravo - izjavio je turski predsednik Erdogan na pres pres konferenciji u Ankari posle razgovora sa ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom i obećao "solidarnost sa Kijevom u rešavanju krimske krize", preneli su ruski portali.

Šef turske države skrenuo je pažnju na dejstva Rusije u Siriji. 

- Rusija je govorila da je u Siriju ušla na poziv sirijskog režima. A na čiji poziv je ušla u Ukrajinu. Ko ih je zvao u Ukrajinu? Interesantno je čuti kako će to da objasne iz ugla međunarodnog prava. Na delu je princip "Ja sam moćan, znači u pravu sam". Ovde nema pomena o pravičnosti - rekao je Erdogan, a prenose ruski mediji.

On je naglasio da su u razgovoru sa Porošenkom razmotrena kako međunarodna tako i regionalna pitanja, uključujući temu bezbednosti u Crnomorskom basenu.

- Naša su se mišljenja u svemu poklopila, ponovo sam izrazio stav da će Ankara da podrži suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine i dalje će biti ‚"solidarna sa Kijevom u rešavanju krimske krize", zaključio je turski predsednik, a preneli su ruski portali.

2024 © - Vesti online