Četvrtak 10.03.2016.
08:58 >> 10:53h
Vestionline

Šešelj opet spalio zastave EU i NATO

Tanjug
Lider radikala pred pristalicama pali zastavu NATO-a

Ispred zgrade u Ustaničkoj ulici u Beogradu okupilo se stotinak pristalica SRS kojima je Šešelj pročitao pismo koje je dobio od suda, a u kome se navodi da su razlozi za odlaganje njegovog saslušanja to što iz Haškog tribunal nije stigao odgovor na određena proceduralna pitanja upućena od strane Srbije.

Saslušanje će biti zakazano kad odgovori stignu.

Šešelj je u znak protesta na stepenicama na ulazu Specijalnog suda zapalio zastave EU i NATO i ponovio da dobrovoljno neće otići u Hag.

Šešelj je pre toga novinarima rekao da je saslušanje otkazano, kako je obavešten, jer pretresno veće Međunarodnog tribunala nije dostavilo odgovor na zahtev Srbije povodom odredjenih procesnih pitanja.

Tanjug
Šešelj pokušava da uđe u sud

Lider radikala je napomenuo da jedva čeka da se saslušanje ponovo zakaže "da im objasnim iz kojih pravnih razloga ne može da bude izručen Haškom tribunalu".

On smatra da Srbija, kako je rekao, više nije nezavisna posle potpisivanja sporazuma sa NATO, i da je zato u znak protesta zapalio zastave EU i NATO.

Primetno je bilo i pojačano prisustvo policije ispred zgrade suda.

Viši sud u Beogradu u sredu uveče je saopštio da je saslušanje Šešelja otkazano iz procesnih razloga i da je on o tome obavešten u popodnevnim časovima.

2024 © - Vesti online