Četvrtak 10.03.2016.
06:45
B. Simonović - Vesti

Kriminalac žirant inspektorima

pixabay.com
Rađenović već u zatvoru zbog afere Košljun

U pitanju je preprodaja opštinskog zemljišta na istoimenom brdu, gde je upravo Rađenović bio glavni akter, a u tom poslu je navodno zarađeno desetak miliona evra.

Kako se vidi iz pomenutog dokumenta, Rađenović je založio svoje nekretnine i kod banke jamčio za Medojevića i Medenicu za dugoročne kredite i iznose gotovo nezamislive za njihove policijske plate. Medojević je podigao kredit od 208.000 evra na rok otplate od 20 godina, a Medenica 152.000 evra na isti rok. Iz sada obelodanjenog izveštaja se vidi da je Medojević pre dve godine dugovao još oko 92.500 evra, a Medenica čak 140.000 evra.

Iz tog dokumenta se međutim, ne može zaključiti koja je banka u pitanju - onome ko je "doturio" dokumenat novinama očigledno zbog nečeg nije bilo u interesu da se i to sazna, ali se može pretpostaviti da je po sredi Prva banka Aca Đukanovića preko koje je, inače, cela ova "trgovina" i obavljena.

Već osuđen za malverzacije

Prvostepenom presudom u procesu za aferu "Košljun", Vido Rađenović je osuđen na šest meseci zatvora, baš kao i Jelica Petričević, jedna od nekadašnjih direktorki Prve banke preko koje su obavljene ove špekulativne transakcije, dok je Lazar Rađenović, bivši gradonačelnik Budve osuđen na šest godina zatvora.

Na istražnim organima je sada da ustanove kako su to inspektori za privredni kriminal istraživali jednu tako prostu i očiglednu malverzaciju, a posebno kako su oni sa policijskim platama mogli toliko da se zaduže i otplaćuju rate koje su se kretale barem od 1.200 do 1.500 evra mesečno. Inače inspektor Medojević je nedavno uhapšen zbog sumnje da je sa još jednim kolegom sklonio važna dokumenta zaplenjena tokom hapšenja Veselina Mujovića, prevaranta za kog se sumnja da je od Svetozara Marovića uzeo 890.000 evra, da bi navodno podmitio tužioce i omogućio mu bolji tretman pred pravosudnim organima.

2024 © - Vesti online