Sreda 09.03.2016.
21:37
Tanjug, Vestionline

Donald: Ne očekujte da igram kao Grujić!

Tanjug
Iskren: Mičel Donald

- Svesni smo da protiv Mladosti i Jagodine u prvom poluvremenu igra nije bila dobra, ali za nas je važno da smo pobedili i da pobeđujemo čak i kada ne igramo dobro. Imamo pobednički mentalitet i kvalitet, i to je ono što donosi prevagu - rekao je Donald za klupski sajt. 

Holanđanin je posebno naglasio primer večitog derbija, kada je po njegovom mišljenju Partizan bolje otvorio duel. 

- Videli ste i u derbiju, oni su bolje od nas ušli u utakmicu, ali smo na kraju pobedili. Pomaže nam i to što imamo ogromnu prednost na tabeli u odnosu na pratioce, i čak i kada se stvari na terenu ne odvijaju po planu, ne paničimo. Moje je mišljenje je da će se igra popraviti vremenom. 

Prema njegovim rečima ekipi je potrebno još da se uigra, posebno zbog dolaska njegovog partnera u veznom redu Damijana Le Taleka. 

- Ranije sam igrao odmah ispred obrane, kontrolisao prostor na sredini terena, a sada kada imamo Le Taleka, mogu da igram ofanzivnije. Ipak, nisam tip igrača kao što je Grujić, voleo bih da češće budem u situaciji i da šutiram sa distance. Naravno, uvek ću pre svega gledati da se podredim timu, ali ako se ukaže prilika, sigurno ću pokušati i šutevima sa distance - najavljuje Donald. 

Donald smatra da će biti sve teže osvajati bodove posle 22. pobede u nizu. 

- Svaki klub želi da pri kraju sezone osvoji što više bodova i izbori se za mesto koje vodi u plej-of ili obezbedi opstanak. Nije vazno da li igramo protiv drugog na tabeli ili 14, svi će hteti da prekinu naš niz - zaključio je Donald.

2024 © - Vesti online