Sreda 09.03.2016.
15:52
Vestionline

"Crna Gora udarila šamar braniocima srpskog naroda"

M. Karović
Ponovo idemo po istom tragu, Srbi su zločinci, Hrvati žrtve: Miodrga Linta

- Žalosna je činjenica da predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović i predsednik Crne Gore Filip Vujanović nisu uslišili molbu generala Đukića da ga ne izruče jedinoj članici Evropske unije u kojoj se slave ratni zločinci i proterivanje pola miliona Srba i otvoreno rehabilituje ustaški pokret - naveo je Linta u pisanoj izjavi.

On je apelovao na Ministarstvo pravde Srbije da učini sve da pomogne odbranu generala Đukića i njegovo lečenje, jer se nalazi u teškom zdravstvenom stanju.

Linta je ocenio da je potrebno angažovati vrhunske advokate koji će pokazati da se radi o politički motivisanom procesu čiji je cilj da se osnaži lažna teza da su Srbi agresori i zločinci, a Hrvati žrtve koji su tobože vodili oslobodilački rat.

- Pored toga, krajnje je vreme da naše Tužilaštvo za ratne zločine počne da temeljno sprovodi istrage i podiže optužnice protiv bivših pripadnika hrvatske vojske i policije koji su počinili brojne zločine nad srpskim civilima i zarobljenicima u građanskom ratu na području današnje Hrvatske - zaključio je Linta.

2024 © - Vesti online