Sreda 09.03.2016.
13:55
Blic, Vestionline

To može samo u GSP: Putnica slupala autobus, a niko nije ni primetio

gsp.rs
Žena uspela i da slupa dva autobusa (Foto: Ilustracija)

Scenariju ravnom holivudskim filmovima prethodio je, ogroman propust vozača "MAN-ovog" autobusa koji je vozilom došao u pogon na Karaburmi, a pritom nije video da na jednom od sedišta spava sredovečna žena, piše "Blic". To nisu primetili čak ni radnici obezbeđenja na kapiji.

Samo prošetala

Direktor GSP "Beograd“ Željko Milković do utorka nije ni znao za incident u pogonu "Karaburma“ da bi nakon što je istražio slučaj tvrdio da nije bilo ni najmanje štete.

- Radi se o ženi koja živi u blizini pogona pa je ušla u jedno od vozila i prošetala kroz njega. Sigurno ga nije vozila. Snimile su je kamere. Možete da pogledate snimak - naglašava Milković.

Da stvar bude gora, vozač je ostavio ključ u bravi autobusa i izašao. Kako saznajemo, kada se žena probudila, sela je za volan autobusa i startovala motor. Pošto nije vična u upravljanju autobusom, udarila je u parkirani "Solarisov" autobus. Što je najgore, ni taj sudar niko u pogonu nije primetio iako je u tom trenutku radilo više od 50 ljudi. Potpunu nepažnju zaposlenih iskoristila je žena i pobegla iz pogona.

- Žena je neovlašćeno ušla u krug pogona "Karaburma". Prilikom pokušaja manevrisanja autobusom udarila je u drugo vozilo. Istraga je u toku, a verovatno je bilo velikog propusta zaposlenih - priča jedan od radnika u ovom pogonu.

Ceo incident snimile su sigurnosne kamere u "MAN-ovom" autobusu.

- Na tom autobusu oštećena je prednja strana i staklo, a na "Solarisovom" zadnji deo. Na snimku smo prepoznali ženu. Reč je o beskućnici koja često zaspi tako u autobusu pa se i ranije dešavalo da uđe u pogon, ali smo je mi izbacivali iz vozila. Mogao je tako u pogon da uđe i terorista i digne sve autobuse u vazduh - upozorava radnik.

Kako "Blic" saznaje, oštećeno "Solarisovo" vozilo je odmah zaključano u garažu pošto su u pogonu "Karaburma" pokušali da zataškaju čitav incident.

2024 © - Vesti online