Sreda 09.03.2016.
13:09
Tanjug, Vestionline

BSS: Tadija Kačar suspendovan zbog falsifikovanja

Reuters
 

Kako se navodi u saopštenju BSS, Kačar, osvajač srebrne medalje na OI u Montrealu 1976. godine, je kao predsednik bokserskog kluba Novi Sad u prvom kolu Regionalne lige Vojvodine napravio nezapamćen gest kada je falsifikovao knjižice dvojici boksera kluba koji zastupa i na taj način pokušao da po svaku cenu stekne bodove u ovom regionalnom takmičenju.

- Nakon što je prevara otkrivena, da bi se saznao pravi identitet boksera iz ekipe Novi Sad, morala je da interveniše i policija. Čovek koji je jedini i najviše odgovoran za ovu nemerljivu bruku i bacanje ljage na naš sport i sportske radnike, jeste gospodin Tadija Kačar. Bokserski savez Srbije se ograđuje od prljavih i nesportskih radnji osoba kao što je gospodin Kačar - ističu iz BSS. 

Suspenzija se odnosi na zabranu obavljanja svih funkcija u bokserskom sportu, kao i pristup službenom prostoru na svim takmičenjima pod okriljem BSS.

- Do okončanja disciplinskog postupka, takođe se suspenduje i BK Novi Sad. Takmičari ovog kluba ne mogu da nastupaju kako u zemlji, tako i u inostranstvu - zaključuje se u saopštenju BSS.

2024 © - Vesti online