Utorak 08.03.2016.
18:10
Tanjug, Vestionline

Hrvati prete: Pupovcu, idi na neko bezbednije mesto!

Tanjug
Nigde ne ide: Milorad Pupovac

Brkić je na pitanje da komentariše, kako se navodi, optužbe saborskog zastupnika SDSS-a Pupovca da je HDZ odgovoran za porast govora mržnje i nasilja prema Srbima u Hrvatskoj, odgovorio da on nikoga ne mrzi, već da naprotiv ima puno prijetelja Srba koji vole svoju domovinu Hrvatsku.

- Nikoga ne mrzim i nije mi jasno otkud mu taj termin mržnja - kazao je i istakao da građani slobodno šetaju zemljom i nikome se ne preti.

- Hrvatsku javnost i građane ne treba kontaminirati paranojom straha jer niko u Hrvatskoj nije ugrožen, pa ni Pupovac. Ako je, neka ode tamo gde neće biti ugrožen - rekao je Brkić, preneo je zagrebački Jutarnji list.

Reagujući na Brkićevu izjavu, Pupovac je je konstatovao da reči kandidata za člana hrvatske vlade upravo su onakve kakve smo do sada dokumentarisali u Biltenu SNV-a.

- Gospodin Brkić, nezavisno od toga gde će biti, u vladi ili negde drugde, naći će se dogodine sasvim izvesno u Biltenu SNV-a - naveo je Pupovac.

A što se sigurnijeg mesta, koje mu nudi Brkić, tiče, Pupovac je poručio:

- Niti sam ga tražio niti ću ga tražiti, ni zbog sebe ni zbog onih koje zastupam. Ovo je i moja zemlja, kao i zemlja onih koje predstavljam. U njoj smo se borili i borićemo se protiv ovakvog govora, kakvu god on silu predstavljao.
  

2024 © - Vesti online