Ponedeljak 07.03.2016.
19:44 >> 20:56h
Vestionline

ABA: Zvezda overila drugo mesto, Partizan pao posle drame, ispala Sutjeska

abaliga.com/Crvena zvezda Telekom
Terens Kinsi, bek Crvene zvezde

I protiv slovenačkog tima, Zvezda nije briljirala, igrala je na mahove. Odlučujuću prednost, četa Dejana Radonjića je stvorila krajem treće četvrtine, kada su poenima Kinsija, Cirbesa i Simonovića, crveno-beli se odlepili na +12 (60:48). Gosti su pretili, ali nisu imali snage za potpuni preokret. 

Najefikasniji je bio Majk Cirbes sa 21 poenom (osam skokova). Tarens Kinsi je ubacio 15, a Simonović 12 poena. Na drugoj strani, Rebec je ubacio 12, a Ivanov, Lalić i Lapornik po 11 poena. 

Zvezda će u polufinalu (na dve pobede) da igra sa Cedevitom. Prvi meč je u "Pioniru" narednog utorka, dok Budućnost dočekuje Mega Leks. Finale se igra na tri dobijene.

Partizan je posle četiri produžetka poražen od Olimpije u Ljubljani 118:115. Bio je to tek drugi poraz crno-belih u regionalnom takmičenju od dolaska Aleksandra Džikića na klupu crno-belih. Briljirali su Amerikanci, Vilson je ubacio 41 poena, a Džons 32. Najzaslužniji za pobedu Olimpije bio je Sava Lešić sa 31 poenom i 21 skokom. 

U srpskom derbiju, Mega je pobedila Metalac 77:64. Osim davno otpisanog Tajfuna, iz lige je ispala Sutjeska, koja je u dramatičnom meču izgubila u Zadru 85:83. Tragičar je bio nekadašnji košarkaš Partizana Đoko Šalić,koji je u finišu promašio zicer za produžetak!

2024 © - Vesti online