Utorak 08.03.2016.
04:30
Vestionline

Evo kako da se istovremeno rešite gladi i stresa

westrii.com
Malo oraha za mnogo zadovoljstva

Orasi su snažni antioksidansi koji se bore protiv oštećenja ćelija uzrokovanih različitim bolestima.

Uključivanjem samo pet oraha dnevno, u svoju svakodnevnu ishranu, možete da budete sigurni da ćete da osetite neke iznenađujuće zdravstvene prednosti, piše "Your Stylish Life".

Evo šta ako svakodnevno jedemo orahe možemo da očekujemo: smanjenje obima struka, sprečavanje razvoja bolesti srca, smanjenje holesterola, povišen broj spermatozoida kod muškaraca, smanjen rizik od dijabetesa, prevencija raka, nega kose, kože i noktiju.

Ali, šta se događa sa vašim telom nakon što pojedete pet oraha, i sačekate četiri sata?

Učinak konzumiranja oraha je toliko veliki da mnogi ljudi osete promene u organizmu nakon samo četiri sata od konzumacije. Orasi u tom periodu obogaćuju telo hranjivim sastojcima i vitaminima, koji su odlučujući za očuvanje sitosti organizma, bar do sledećeg obroka.

Orasi su takođe poznati kao stabilizatori stresa, jer su bogati omega-3 masnim kiselinama. Organi počnu da rade učinkovitije, dakle sprečavaju začepljenje arterija i drugih negativnih učinaka na zdravlje.

Ako se konzumira u umerenim količinama, neće uzrokovati debljanje, ali će umesto toga da reguliše težinu, piše Davidwolfe.

2024 © - Vesti online