Ponedeljak 07.03.2016.
15:19
Vestionline

U Novom Pazaru alarmantno, traže pomoć vojske!

Tanjug
Počela evakuacija u Novom Pazaru

Mahmutović je rekao da se očekuje pomoć vojske Srbije ali i drugih institucija, navode agencije. Prema njegovim rečima, Novi Pazar ima problema sa bujičnim poplavama, što se i sada potvrdilo. 

- Zaista je teška situacija, svi su na terenu, od jutros su sva javna preduzeća sa kompletnom mehanizacijom, kao i privatna preduzeća sa mehanizacijom na terenu. Očekujem pomoć Vojske Srbije sa ljudstvom i teškom mehanizacijom. Veliki deo grada nema ni struje - rekao je gradonačelnik Novog Pazara, prenose agencije.

Mahmutović je kazao da se ruše divlji mostovi koji su postavljani uz reke, a koji prave veliki problem.

- Više od sto ljudi je u ovom trenutku evakuisano i oni se nalaze u Skupštinskoj sali, a ako bude trebalo spremili smo i sportsko sajamsku ustanovu Pendik da otvorimo za smeštaj - naglasio je on.

Gradonačelnik je takođe izjavio da u ponedeljak neće biti druge smene u školama, a da deca koja su trenutno u školama treba da budu zadržana i da sa njima ostanu i nastavnici. Inače, u Novom Pazaru reka Jošanica je odnela dva mosta, jedan u blizini fabrike Ukras i drugi koji se tek izgrađuje kod robne pijace u tom gradu, a koji finansira Vlada Srbije, prenose mediji.

2024 © - Vesti online