Ponedeljak 07.03.2016.
15:16
klanrur.rs, Vestionline

XoroN pobednik Redakcija Edition Klan RUR Hearthstone Kupa

klanrur.rs
 

Najboljih osmoro igrača, koji su se izdvojili iz kvalifikacija sa preko 100 prijavljenih takmičara, došlo je u prostorije Klan RUR-a u prepodnevnim časovima lepog subotnjeg dana. Neki od njih poveli su i svoje prijatelje da im prave društvo i navijaju za njih, a tokom dana su dolazili mnogi gosti u redakciju, pa i Bica Ubica, pobednik velike RUR Hearthstone lige iz 2014. godine, koja nas je te godine predstavljala na IeSF šampionatu u Azerbejdžanu, koja je stigla da proprati završnicu turnira.

U odličnoj atmosferi i pre svega dobrom druženju smo tokom dana gledali zaista veliki broj sjajnih partija. Igrao se Last Hero Standing format sa jednim banom i većina igrača je ponela proverene deckove, uz po koje iznenađenje. VOD-ove mečeva možete naći na Klan RUR Twitch kanalu (www.twitch.tv/klanrur), a u uskoro će biti okačeni i na Klan RUR YouTube kanal.

Na kraju su iz grupne faze u polufinala prošli Virus, tjyky, XoroN i Touche. Virus je igrao protiv Touchea, a tjyky protiv XoroNa. Presudan momenat u duelu Virusa i Touchea bio je Brawl Touchea protiv solidne table Midrange Druida Virusa, iz koje je preživeo Dr. Boom koji je uspeo da nanese kritičan damage i spusti Warriora u domet Comboa, tako da je kasnije Virus otišao u finale.

U drugom polufinalu, Tjyky je osetio ukus sopstvene medicine. Sva tri poraza naneo mu je Face Shaman, sa kojim je on pre toga uspeo da izbori prolaz dalje u finalu losera njegove grupe, preokrenuvši od 0-2 do 3-2. Aggro/Face Shaman je inače obeležio turnir i mnoge ključne pobede na turniru igračima je doneo upravo taj deck, pa je tako i XoroN prošao u finale, gde ga je čekao Virus.

Duel iskusnog Virusa(27) i mladog XoroNa(17) igrao se na 4 dobijene partije, gde su igrači nakon trećeg poraza imali pravo da “ožive” jedan deck. Meč je krenuo neizvesno, sa rezultatom 1-1, ali je onda XoroN uzeo svoj provereni Aggro Shaman deck, koji ga još jednom nije izneverio i sa njime uzeo dve pobede i poveo 3-1.

Virus je sada bio u teškoj situaciji i morao je pažljivo da bira koji će deck od pobeđenih da vrati u igru. Uzeo je Midrange Druida, sa čime su se složili i voditelji turnira, jer je u pitanju deck koji ima potrebne alate da se izbori sa Aggro Shamanom – Heal, Taunt minione, ali i način da se “trka” sa Aggro špilom. Ipak, XoroN je još jednom pokazao neumoljivost Aggro Shamana, i uz nešto lošiju početnu ruku Virusa, uspeo je da veže i treću pobedu sa Shamanom, što je bila 4. pobeda u seriji i ukupna pobeda u finalu za titulu prvaka Klan RUR Redakcija Edition kupa.

Nakon toga su usledile čestitke pobedniku i dodela nagrada, kao i zvanično proglašenje pobednika i uručenje pehara našem šampionu. Kolekciju slika sa celog turnira možete videti OVDE, a mi čestitamo pobedniku, ali i ostalim učesnicima završnog turnira, pa se vidimo nekom sledećom prilikom na novom Klan RUR Hearthstone turniru.

Više o ovoj temi pročitajte na www.klanrur.rs.

2024 © - Vesti online