Ponedeljak 07.03.2016.
04:34
B. SIMONOVIĆ

Pare u koferima za lažni spas

Tanjug/AP
Naseo: Svetozar Marović

To su potvrdila dvojica Marovićevih telohranitelja, Nenad Krstajić i Vladimir Prelević, koji su na saslušanju priznali specijalnom tužiocu Lidiji Vukčević da su bili kuriri i podrobno opisali kad su, gde i koliko novca predali Mujoviću.

Prvu tranšu od 40.000 evra Mujoviću je predao Krstajić, da bi, kako je obećao Marović, "podmazao" tadašnjeg tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala, ratne zločine, korupciju i terorizam Đorđinu Ivanović.

Klimavi saradnici

Na spisku onih koje je ojadio Veselin Mujović, našao se i Lazar Rađenović, bivši gradonačelnik Budve, čije se ime spominje u nekoliko afera. Kada se saznalo da je i Rađenović imao kontakte s Mujovićem, tužilaštvo je izgleda odustalo da mu da status zaštićenog svedoka.
Sličan će odnos, izgleda, biti i prema Milošu Maroviću, sinu Svetozara Marovića, koji je takođe pristao na status svedoka saradnika.

Druge dve isporuke novca obavio je Prelević, koji je Mujoviću jednom predao 400.000, a drugi put 450.000 evra. Mujović je očigledno ubedio Marovića da je novi specijalni tužilac Milivoje Katnić mnogo tvrđi orah i da se ne može podmititi ni sa dvadesetostruko većom sumom od one kojom je, kao bajagi, kupio Ivanovićku.

Specijalno tužilaštvo sada proverava i sve druge slične slučajeve Mujovićevih prevara, a vezane su uglavnom za aktere velikih afera u Budvi gde su pojedinci i organizovane grupe godinama pljačkale opštinsku kasu i, kako se procenjuje, nanele joj štetu od najmanje 50 miliona evra.

2024 © - Vesti online