Ponedeljak 07.03.2016.
00:10
Z. Vicelarević - Vesti

Muke umetnika sa makazama


Frizersko prvenstvo sveta OMC Hairnjorld

- Svetski kup 2016. održaće se u glavnom gradu Južne Koreje, Seulu. Reprezentacija Srbije je redovan učesnik na svetskim i evropskim prvenstvima i važi za ozbiljnog kandidata za jednu od medalja.

- Reprezentacija frizera Srbije postiže veoma zapažene rezultate u poslednjih nekoliko godina - kaže Dragan Stojanović, jedan od najpoznatijih frizera u Frankfurtu i član reprezentacije frizera Srbije već 15 godina. - Imamo dobar kontinuitet i osvajali smo visoka mesta na takmičenjima. Na poslednjem svetskom prvenstvu frizera održanom u Frankfurtu 2014. godine naša Jelena Stanković i njena ekipa su osvojile u ženskoj konkurenciji u generalnom plasmanu treće mesto u disciplini Trend cut i Full fashion, što je veliki uspeh. Godinu dana kasnije, na Evropskom frizerskom prvenstvu u Francuskoj u Parizu u disciplini Ladies fashion Mirko Gođevac i Marko Marković su osvojili prvo mesto, što je podvig.

Uspeh u Parizu

U Parizu je postignut još jedan veliki uspeh koji Dragan iz skromnosti nije hteo da kaže. U seniorskom takmičenju Laddž full fashion look Jelena Stanković, Aleksandar Stanković i Dragan su u vrlo jakoj konkurenciji osvojili treće mesto.

OMC svetsko prvenstvo u Seulu održava se od 24. do 27. marta, a Srbija važi za jednog od favorita. Međutim, kao i na svim poljima gde postižemo uspehe, najbolji srpski frizeri prepušteni su sebi i sponzorima.

- Odlazak naše reprezentacije na ovo najveće takmičenje zavisi isključivo od toga da li ćemo uspeti finansijski da zatvorimo ceo krug. Do sada je zaokruženo oko polovine potrebnih sredstava za odlazak kompletne reprezentacije, a za preostalo su nam potrebni sponzori. Trenutno postoji veliko medijsko interesovanje za ovakva takmičenja, a mi ćemo umeti da se revanširamo sponzorima na način koji se dogovorimo - dodao je na kraju Dragan Stojanović.

Pripreme za takmičenje u Južnoj Koreji su već počele, a frizerska reprezentacija Srbije broji oko deset članova. Za sada su poznati putnici za Seul. Pored predsednika saveza Baneta Babića i trenera Dušana Ličine, Vlade Vergaša i Dragana Andrića, tu su i takmičari - Jelena Stanković, Aleksandar Stojanović, Marko Marković, Mirko Gođevac i Dragan Stojanović.

2024 © - Vesti online